Hallaç İlkokulu
Hallaç Köyü Doğubayazıt/AĞRI
..

VİZYON

Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, öz güvenini kazanmış, güzel ülkemizi; hak ettiği yere getirmek için, sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir...

MİSYON

Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

Öğretim Şekli :Normal öğretim

Normal öğretim

Kömür sobası

Uydu İnternet (VSAT)

Okulumuz ilçe merkezine 25 km, Ağrı il merkezine ise 120 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Küçük Ağrı Dağı eteklerinde kurulu olan ve 70 hanenin yaşadığı Hallaç Köyü çevre yoluna 3 km uzaklıktadır. Bu 3 km´ lik yol asfalttır. Ayrıca turistik değer taşıyan ve pek de uzak olmayan Buz Mağarası´ na köyümüz üzerinden ulaşılmaktadır.